tiistai 9. helmikuuta 2010

Selittelyn makua

Pitkä tovi on kulunut viime postauksesta. Tässä kootut selitykset: joululoma ja työt. Päivien kirjaimellisesti pidentyessä tuntuu siltä, että aika kuluisi omien sormien läpi kuin hiekka. Myöhäinen ajankohta saa klisee-keijun kukkimaan.

Bloggauksen jäädessä taka-alalle, on sormieni läpi soljunut hiekan lisäksi satoja metrejä lankaa. Neulon töihin mennessä, sieltä tullessa ja sohvalla illalla. Ei ihme, että liikkuminen jää vähäiseksi. Vanha niskajumi kävi kummittelemassa viime viikolla äkäisen päänsäryn muodossa, onneksi aiemmin saadut fysioterapeutin venytysohjeet auttoivat ja niska on kuin uusi.

Joululahjoista sain valmiiksi osan. Kolme on vielä tekemättä, hupsista. Onneksi sukulaiset ovat tottuneet verkkaiseen työtahtiini. Nämä sain kuitenkin valmiiksi:

DSC_0406.JPG

Damson (Rävellä se!) meni veljenvaimolle
Malli: Ysolda Teaguen Damson
Koko: t'jaa, isohan siitä tuli, kun kunnolla pingotti
Puikot: KnitPro 4 mm koivupyöröt
Lanka: Wollmeise Sockenwolle 100 %, väri Fliederbusch
Menekki: 121 g
Muuta: Lahjan saaja taisi pitää lahjastaan, huivi pysyi kiltisti harteilla koko illan

DSC_0394.JPG

Sinful (Rävellä se!), meni anopille
Malli: Kate Gilbertin Clapotis
Koko: emmä tiiä, pitkä ja leveä
Puikot: Pitkät (!!) bambupuikot 3.5 mm
Lanka: Wollmeise Sockenwolle 100 %, väri Sündig und Verrucht
Menekki: 150 g
Muuta: Anoppi tykkäsi. Mälsä neuloa, taisi jäädä ainokaiseksi.

DSC_0500.JPG

Veikka (Rävellä se!), menivät yllättäen veikalle
Malli: Nancy Bushin Gentleman's Fancy Sock
Koko: 44
Puikot: KnitPron koivuiset 2.5 mm sukkapuikot
Lanka: Wollmeise Sockenwolle Twin, väri Moses
Menekki: 127 g
Muuta: Veli otti ilolla vastaan yhden sukan, toinen valmistui vasta välipäivinä. Oma puolisko oli kateellinen veikan sukista, joten siippa sai omat: Envy. Muuten samat speksit, mutta koko 45. Mr. J:n sukat ovat muuten jo ihan vaaleat pohjista, hiki on aika inhaa tavaraa.

Appiukolle valmistui samanlaiset sukat kuin nämä, jotka olin tehnyt Mr. J:lle lokakuussa. Muuten samanlaiset lankaa myöten, mutta koko 44 ja puikot Kolláge Yarnsin Square Knitting Needles DPN 2.75 mm. Neliskulmaisilla puikoilla tuli tiiviimpää jälkeä. Rennommasta otteesta en osaa sanoa. Lanka on mielestäni ihan sutta. Molempien sukissa on reiät päkiöissä. Palaan harharetken jälkeen todistetusti kestävään polyamidiin.

Minulla on ollut sukkaputki päällä, erityisesti Wollmeise-sukkaputki. Putkesta on tämän vuoden puolella putkahtanut ulos seuraavat parit:

DSC_0680.JPG

Dandy (Rävellä se!), ovat omaan käyttöön
Malli: Yarnissiman KawKawEsque
Koko: S (38)
Puikot: KnitPron metalliset pyöröt 2.5 mm ja 2.75 mm (100 cm)
Lanka: Wollmeise Sockenwolle Twin, väri Löwenzahn
Menekki: 106 g
Muuta: Meni tovi valmistumiseen. Ensimmäinen sukka valmistui muutamassa päivässä syysloman tienoilla, toinen muutamassa päivässä tammikuussa 2010. Ihanan napakat sukat! Ärtsy väri.

Lempi

Lempi (Rävellä se!), taas omaan jalkaan
Malli: Taina Anttilan Paraphernalia
Koko: 38
Puikot: Kolláge Yarnsin neliskulmaiset sukkapuikot 2.75 mm
Lanka: Wollmeise Sockenwolle Twin, väri Feldmaus
Menekki: 100 g
Muuta: Lempi oli mummini nimi. Hiukan ovat väljät, mutta muuten tykkään paljon. Osittain ihan nimen takia. Väri on äitini Saksassa valitsema.

Pakkasella tarvitaan sukkia, siksi niitä lisää ensi kerralla. Päivänvalon ehkä näkee myös Pumpkin, joka on joulukuusta asti odottanut kunnollista valokuvaa. Paita on sinä aikana todettu lämpimäksi ja ihanaksi.


Tags: , ,

Powered by Qumana

Ei kommentteja: