perjantai 17. heinäkuuta 2009

Itäinen retki, perunapelto ja aurinkohuivi

Tiistaina teimme kesäisen retken Itään. Uljaina ja uskaliaina astuimme metroon, josta jäimme pois Kulosaaressa. Uljaat ritarit jatkoivat matkaansa jalan, tarkoituksenaan valloittaa Korkeasaari. Matkajohtajaritarilla oli jäänyt huomaamatta eräs tärkeä seikka: oli heinäkuu, eikä Korkeasaarta noin vaan valloitettukaan. Päästäksemme sillalle oli meidän ritarien ryhdikkäästi seistävä jonossa liki tunti, vasta sen jälkeen saatoimme askeltaa Korkeasaaren maaperällä.

Varis kirsikkapuussa Matkalla törmäsimme kotimaiseen lajiin: varis kirsikkapuussa

Kääpiömangusti

Valloituksen satoa: kääpiömangusti

Johtajaritari näki ilokseen ensimmäistä kertaa haisunäädän, mutta johtajan suruksi suosikkieläin saukko loisti taas poissaolollaan. Tilannetta hiukan paransi leijonan pennut sekä Wolverine.

Jätettyämme Korkeasaaren taaksemme, jatkoimme valloitusmatkaamme idemmäksi. Kiidimme ohi Herttoniemestä ja Siilitiestä. Olimme pakottettuja pitämään tauon Itäkeskuksessa, josta jatkoimme vielä idemmäksi määränpäähämme Puotilaan.

Itäretkellä

Johtajaritari tutkailee karttaa johdattaakseen joukkonsa viimeiseen valloitukseen: Puotilan ostoskeskukseen

Puotila otettiin haltuun sopivasti lounasajan loppupuolella. Ensimmäisenä valloitimme Nuudeli Ky Nam -ravintolan. Viimeisillä voimillamme valloitimme Olutravintola Pikkulinnun, jossa jokainen ritari nautti haluamistaan virvoikkeista. Johtajaritari nautti Plevnan Panimosimaa ja suosittelee juomaa kaikille täysi-ikäisyyden saavuttaneille. Sopiva loppu rankalle valloitusretkelle.

Johtajaritari palasi loppuviikolla todellisuuteen: taistelemaan rikkaruohoja vastaan. Torstaina kolmen tunnin uurastuksen jälkeen palstamme näytti taas enemmän kasvimaalta kuin kesantopellolta. Kiitos Heidille korvamattomasta avusta! Kitkemisen ohessa huomasimme citykanien löytäneen tiensä palstallemme taas kerran. Edellisviikolla kanit olivat nauttineet mukavaa aterian meidän herneentaimillamme, jotka kätevinä ihmisinä suojasimme sillä ihastuttavalla vihreällä teräsverkolla. Olihan siis itsestää selvää, että kanit siirtyivät viereiseen penkkiin ja maistoivat muutamia porkkanan naatteja. Kuka nyt ilmaisen aterian jättää väliin? Kanit eivät edes ole ainoita kiusoja: härkäpavuissa on papukirvoja ja ristilehtiset kärsivät kemppi-invaasiosta. Onneksi on jotain hyvääkin; nostimme ensimmäiset perunat! Kolme kaunista perunaa nousi penkistä. Päätimme kuitenkin antaa muiden kasvaa rauhassa, joten suurempia satoja odotellessa:

Rosmariini kukkii

Rosmariini kukkii

Minttu kukkii

Osaisiko joku sanoa, mikä minttu tämä on?

Salaattia

Salaatteja siistissä rivissä, joskin hiukan liian tiheässä

Ensimmäiset omat perunat

Pahnan pohjimmaisena: ensimmäiset perunat! Lajike: Victoria

Neulontaakin on tapahtunut. Toinen Ishbel valmistui sopivasti toisiin sukujuhliin. Pingotus jäi tosin hiukan kesken, joten alareuna rullaantuu aavistuksen verran. Pitänee pingottaa uudelleen.

DSC_0145.JPG

DSC_0152.JPG

DSC_0217.JPG Aurinko-Ishbel Malli: Ishbel (Ysolda Teague) Koko: L - pitsit ABABABA CDE Lanka: Wollmeise 100% Merinosuperwash, Sonne (L) ja Sonne (M), menekki 163 g. Puikot: 3.75 mm tai 4.00 mm, en ole aivan varma Muuta: Sonne (L) loppui 1,5 kerrosta ennen aikojaan. Viimeiset kerrokset neulottu Sonne mediumilla.

Ohjetta oli helppo seurata ja työ valmistui nopeasti. Ainoa mikä kiusaa on se, että pingotus tosiaan jäi puolitiehen kiireen takia. Huivista tuli mielestäni melkoisen suuri, eikä isin tekemä pingoitusalusta ollut riittävän kokoinen, joten pingitukseen piti valjastaa meidän vuoteemme. En kuitenkaan halunnut pingottaa petauspatjan ja rungon väliin, joten piti odottaa sängyn tyhjenemistä, jolloin pingotus jäi samalla päivälle kuin lähtö. Ei sitten ihan kuivunut ajallaan...

Kyttäystäkin on taas tapahtunut:

Viikon ensimmäinen lankatoimitus

Viikon ensimmäinen toimitus. Vasemmalta oikealle: Tädit -Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin (M) 80/20-pohjalla, Rhabarber (M) 80/20-pohjalla, Herzblut 100%, Birkenrinde (M) 80/20-pohjalla ja viimeisenä Vroni (D) 100%. Värit eivät toistu oikein, huono valaistus kuvatessa ja kameran käyttöohje hukassa.

Blues

Viikon toisen toimituksen siniset. Vasemmalta oikealle: Hortensie 100%, Rittersporn (M) 100%, Neptun 100% ja Aquarius 80/20. Tässäkin kuvassa säädöt hiukan hukassa. Ihania ovat joka tapauksessa.

DSC_0208.JPG

Rakastamani vihreät. Vasemmalta oikealle, kaksi vyyhtiä jokaista väriä: Grashüpfer 100%, Wasabi 100% ja Frühling 100%. Kaikki paitalangat koossa, nyt vuorossa mallin etsiminen.

Wollmeise-laatikkoni on nyt täynnä, ja se on paljon lankaa. Luulen, että osa langoista lähtee ilostuttamaan toista neulojaa. Kaikki joululahjalangat on myös hankittu, viimeisimmät tilattu tänään. Ei enää, kiitän ja kumarran :) Aivan käsittämättömän ihania ovat ja se kierre, vau! Kiitos Ganeshasin blogin ja ravelryhehkutuksen olen astunut seitsemänteen taivaaseen. Myös kotona nautitaan, miehelläni oli eilen hauskaa kun istuin vyyhdit sylissäni sohvalla ja paijasin niitä kuin vauvaa.

Nyt puikoilleni on päätynyt February Lady Sweater, mutta jotenkin paidan neulominen WM:sta kiehtoo enemmän. Saattaapi olla, että tämä on ennen viikon vaihdetta aloitettu.

Pientä säätöä kirjoittamiseen aiheuttaa uudenlaiseen tekstieditoriin tottuminen. Mä en vaan saa sitä toimimaan kunnolla mun rakkaalla omenalla :( No, ehkä se tästä.

Powered by Qumana

1 kommentti:

Tess kirjoitti...

Ihanan aurinkoinen huivi ja kauniita lankoja :)

Nam, uudet perunat :P