torstai 25. kesäkuuta 2009

Saippuapäivän iloa

Neulontatyöni jäivät statisteiksi kun hain varastosta saippuatarvikelaatikkoni. Olimme sopineet S. Ritolan kanssa, että seuraavan kerran kun valmistaisin saippuaa pyytäisin S:n mukaan. Näin tapahtuikin. Tarkoituksena oli valmistaa Saara Kuhan Käsin tehtyä saippuaa -kirjan ohjeiden mukaan Kookos-limettisaippuaa sekä kaura-hunajasaippuaa, jälkimmäinen muuttui erinäisten vaiheiden jälkeen parannelluksi oliiviöljysaippuaksi. Tämä oli ensimmäinen kerta joulukuun jälkeen kun tein saippuaa ja menikin pieni tovi muisteluun, kuinka kaikki tehtiinkään. Lopputulos näyttää ainakin oikealta. Kokeilemista pitää odotella vielä kuukauden päivät.
Paranneltu oliiviöljy
Paranneltu oliiviöljy
Kookos- ja limettisaippua Kookos- ja limettisaippua Molemmat saippuat Molemmat saippua. Muotit ovat vanhoja, puisia Vihreiden kuulien laatikoita, jotka tulivat vastaan remonttisiivouksen yhteydessä
Neulominen on tällä hetkellä rajoittunutta. Tein juhannuspäivänä virheen Spina di Pesce -sukkien kiilaosassa ja olen nyt jahkannut purkamisen ja jatkamisen välillä siitä lähtien. Pellavakassi on sen sijaan edistynyt. Totesin, että katsellessani televisiota on mukava neuloa jotain yksinkertaisempaa kuin Spinat, joten kassin pohja on melkein valmis. Eipä siinä ole onneksi mennyt kuin muutama kuukausi. Uusia neulottavia olisi tiedossa pidemmäksi aikaa, Ishbel-huivi itselleni ja Clapotis-huivi joululahjaksi sukulaiselle. Molempiin olen suunnitellut käyttäväni WM:n lankoja, Ishbeliin ehkä Sonnea vaaleana ja Clapotiksen pitäisi valmistua Laventelista. Yksi joululahja on jo valmistunut, Kiilat menevät toiselle sukulaiselle lahjaksi.
Laventeli Sonne Laventelia lähisukuun ja Aurinkoa omille hartioille Monkeys are back again Hippopotamus Kiilat 2 Kevään ja alkukesän aikana valmistunutta sukkasatoa. Vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas: Apinat, Hipot ja Kiilat. Langat: Lorna's Laces Shepherd Sock Multi (Franklin's Panopticon), Handun Puuvilla-villalanka (Hiljaisten miesten vaari) ja Handun Vahvistettu merinovillalanka (Onko oikea sulle hän)
Apinoissa ja Hipoissa langan monivärisyys jättää kuvioneuleen hiukan hämärän peittoon. Saattaisi siis olla aika siirtyä hetkeksi yksivärisiin sukkalankoihin. Ajatuksenahan tämä on hieno, mutta saa nähdä toteutuuko tämä ajatus. Ei kirjallista lainausta tällä kertaa. Ostin uuden kameran, Nikon D40:n, viime viikolla ja kuvia on kertynyt yli 600 runsaassa viikossa. Olen ehkä hiukan haltioissani tästä uudesta, parhaasta ystävästä. Alla siis viime päivien satoa kesäisestä Suomesta.

Ei kommentteja: